Pillanat...

 

Audi A6 - Az elegancia találkozása az innovációval

 

Az Audi A6 egy fogalom, egy stílus, ahol az elegancia találkozik az innovációval és a dizájnnal. A technikai fejlesztések új dimenziója a prémium autómárkától.

 

Sportos megjelenéséhez nagy mértékben hozzájárul a szélesebb és laposabb hűtőrács, valamint a tetszetős krómdíszítéses légbeömlő. Ezekkel a tulajdonságokkal nem csupán elegáns és extravagány, de még sportosabb is lett, mint az előző modell. Atletikus alakja – elődjével összevetve – alig változott: hossza (7 mm-rel) szélessége (12 mm-rel), szinte elhanyagolható különbséggel nőtt.

 

A mérnökök nagy hangsúlyt fektettek a biztonság és kényelem kérdésére az A6-os modell esetében is. A modell belső, jól strukturált terei is a kényelmet és a luxust sugározzák, amelynek nem csupán a vezetők örülhetnek, hanem az autó utasai is. A hátsó üléseken sem kell szorongani az utasoknak és „behúzott” fejjel gubbasztani, mert bőven van tér a fejnek, így optimális üléspozíciót biztosít és ami talán az egyik legfontosabb, a lábak is kényelmesen elférnek.

 

Látszik, hogy a belső terek kialakítását alaposan átgondolták a fejlesztők, erre is utalnak a finom kidolgozású alapanyagok és azok megmunkálásai. Hibátlan kidolgozottság jellemzi.

Szuper prémium megjelenésének köszönhetően kiváló opció lehet akár üzleti, akár politikai körökben is az általános protokoll-megjelenések alkalmával. Ezekben a körökben elhanyagolható, hogy csomagtere szerény paraméterrel rendelkezik, de azért azt fontos megjegyezni, hogy a csomagtér az alap 565 literről a háromszorosára bővíthető.

 

Az Audi A6 modell szeret látni és láttatni. Akár HD Matrix LED-es fényszóróval is elérhető, amely nem csupán kiválóan világítja meg az utat és az autót körülvevő helyszínt, hanem arra is „figyel”, hogy a szembe jövőket ne vakítsa el. A szakmérnökök a világítótesteket úgy helyezték el, hogy optikailag az autó robosztusabbnak, nagyobbnak tűnjön, ezzel is jelezve, hogy az A6 megkérdőjelezhetetlenül uralja az utat.

Eladó használt Audi A6, használt BMW i3, Autó ápolás, használt mercedes, eladó Tesla, Jakuzzi ár és mobil pezsgőfürdők

 

A pilótafülke-architektúrája szintén a XXI. századot idézi: a felső szegmensben két érintőképernyő szolgálja a kényelmet, amelyek a navigációt és az infotainmentet segítik, alul pedig a légkondicionáló egység kapott helyett, amely egyáltalán nem zavaró, ízlésesen beleillik a luxuskörnyezetbe. Az Audi is gyakran esik abba a hibába, hogy bizonyos felszereltségért extra összegeket fizettet a vásárlóval, de ez az A6 esetben nem mondható el, hiszen ezt a modellt már alapból is sok mindennel ellátták.

Az Audi A6 extrái között számos érzékelő, kamera megtalálható, amelyek segítik és támogatják a vezetőt. Mindennek megvan a maga funkciója, és szinte minden professzionális módon működik.

A gyártók gondoltak arra is, hogy felár ellenében olyan változat is elérhető legyen, amelynél a műszerfalban egy harmadik érintőképernyő is szolgálja a vezető kényelmét. Ebben az esetben a harmadik érintőképernyő ízlés szerint konfigurálható.

Az Audi A 6-nál nem csak a külcsín dominál, hanem az autó „lelke”, a motor is. A prémium márka ezen változatába a mérnökök erős hathengeres motorokat terveztek, amelyeket minőségi anyagokból szereltek össze. Az A6-os modell elérhető 231 LE (45 TDI quattro) V6-dízelmotor változatban, valamint egy még erősebb, 286 LE (50 TDI quattro) V6-dízelmotor változatban is. Az is örülhet, aki inkább a benzines motorokat preferálja, hiszen egy 340 LE (55 TFSI quattro) benzinmotoros változattal szaggathatja az aszfaltot.

A nyomatéktól függően vagy 7-sebességes kettős tengelykapcsolós s-tronic változatban, vagy 8-sebességes automatikus konverter tiptronic-kal rendelkező változatban érhető el. Szerényebb kivitelben is megvásárolható az Audi A6-os, így nem kell olyan mélyen a pénztárcájába nyúlnia annak, aki a négyhengeres modellt választja. A 163 LE (35 TDI) 47 500 eurótól lehet a miénk, a 204 LE (40 TDI) pedig valamivel kevesebb, mint 50.000 euróért (49 800 EUR) kapható.

Ezeknél a modelleknél is bízhatunk az „Audi-érzésben” és a luxusban. Ezen modellek óriási előnye az elenyésző zajszint, ami a 0,24 Cd-értéknek, valamint a kiegészítő tömítések köszönhető. Természetesen gondoltak a hangszigetelt üvegezésre is, amelyet azonban csak felárért lehet kérni.

Az Audi A6 az innováció és a kényelem diadala. Az Audi A6 rendkívül stabil úttartással rendelkezik, minden egyes kilométert élmény vele megtenni. Van egy üröm az örömben, az pedig az autó fenntartási költsége, amivel egy luxuskategóriánál bizony számolni kell. Ezek egyike az általános szervizdíj, aminek olykor elég borsos ára van, a másik tételt pedig az alkatrészek képezik, amelyek árai olykor bizony tetemes összegre rúghatnak.