Pillanat...

Hogyan hirdessünk

Hogyan hirdessünk
Ha szeretnénk eladni autónkat több hirdetési mód is áll a rendelkezésünkre. Ezek közül, most az internetes eladáshoz szeretnénk némi segítséget nyújtani. Ha internet segítségét vesszük igénybe az autónk eladásához, akkor nagyon fontos, hogy ismert, sokak által látogatott portálokat válasszunk! Ez azért fontos, mert minél ismertebb egy oldal, minél többen látogatják, annál valószínűbb, hogy hamarabb találunk új gazdát autónknak. (pld.: express.hu, autoweb.hu, hasznaltauto.hu)
A legtöbb hirdetési oldal sablonokat alkalmaz, amelyek kitöltésével sok adatot tudunk megadni, és valószínűleg egyetlen olyan információt sem fogunk elfelejteni közölni, ami a vevők számára fontos.

A hirdetés megszövegezésénél figyeljünk oda, hogy ne legyen benne helyesírási hiba.

Nagyon fontos, hogy ne hallgassuk el az autó hibáit, sérüléseit! Nagy az esély rá, hogy ha valakit komolyan érdekel az autónk, akkor a megtekintés alkalmával úgyis észreveszi azokat. Ha nem mondtuk meg előre, akkor bizalmatlanságot vált ki, ami jelentősen csökkenti az eladás esélyét.

Saját magunk idejét és energiáját is megkímélhetjük, ha kiszűrjük azokat, akik nem a mi autónkat szeretnék megvásárolni. Ezt pedig leginkább a korrekt adatok megadásával tehetjük meg.

Nyilván van elképzelésünk arról, hogy mennyi pénzt szeretnénk kapni az autónkért. Persze a mi vágyaink és a valóság időnként eltérhetnek egymástól. Ezért mielőtt feladjuk a hirdetésünket, tájékozódjunk az árakról. Igyekezzünk reális árat kialakítani. Legegyszerűbb, ha a hirdetési portálokon a miénkhez hasonló paraméterű autókat keresünk, és megnézzük, hogy azokat mennyiért kínálják. A túl magas, és a túl alacsony ár sem jó. A nagyon alacsony ár is szülhet bizalmatlanságot, de nem árt tudni, hogy akkor van a legnagyobb esélyünk a gyors értékesítésre, ha a mi árunk is kínált autók árának alsó harmadában van.

Ha van szerviz-könyvünk az autóhoz, azt feltétlenül jelezzük a hirdetésben. Nagy előnyt jelenthet, ha a lehetséges vásárló utána tud nézni a megvásárolni kívánt autó előéletének.

Autó eladásánál is működik, hogy egy kép többet mond ezer szónál! Töltsünk fel fényképeket az autónkról (ma már, ha nincs fénykép a hirdetés mellett, jó esélyünk van rá, hogy senki nem nézi meg). Töltsünk fel legalább 6-8 fényképet! Fénykép nélkül szinte lehetetlen autót eladni! A képek legyenek élesek és a lehető legtöbb szögből mutassák az autónkat. Tiszta autót fényképezzünk! Egy piszkos autó eleve rossz benyomást kelt. Olyan terepet keressünk, ahol nem áll másik autó a miénk mellett. Kerüljük a gazos, bozótos területet. Nézzük meg, hogy a használt-autó kereskedések milyen fotókat készítenek az eladásra váró autókról. Ők tudják, hogy hogyan kell minél több ember érdeklődését jó képekkel felkelteni. Próbáljunk meg tanulni tőlük, és csináljunk mi is ilyet. Mutassuk meg az autót minden oldalról. Érdemes egy árnyékos helyen a belsőről iskészíteni néhány képet - az ülésekről elöl-hátul -, a műszerfalról az aktuális kilométeróra-állással. Ha van még valami, amit fontosnak tartunk, azt is fényképezzük le. Ilyen lehet például a téli gumi készlet, vagy a hi-fi berendezés, esetleg szerviz-könyv. Készítsünk fényképet az esetleges sérülésekről, hibákról is. Nagyon sok időt spórolhatunk meg magunknak és másoknak is, ha feleslegesen nem mennek autót nézni.

Tehát a legfontosabb dolgok amire oda kell figyelni a hirdetés elkészítése során:

1) Nagy látogatottságú weboldalon hirdessünk!

2) Adjunk meg minél több (korrekt) adatot az eladásra kínált autóról.

3) Töltsünk fel jó minőségű, éles képeket, ami minél több információt ad az autónkról.

3) Jól állapítsuk meg az eladási árat.

És végül még egy utolsó tanács:

Ha olyan szerencsénk van, hogy több érdeklődőnk is van, igyekezünk egy időben bemutatni nekik az autót! Így amellett, hogy időt spórolunk meg, még az is előfordulhat, gyorsabb döntésre ösztökéljük a vásárlónkat.

';